--- Valkhof Festival ---

The Common Linnets naar Valkhof Festival 2016!

The Common Linnets naar Valkhof Festival 2016!

Het programma van Valkhof Festival 2016 is zo goed als rond en we hebben nog een aantal toffe namen voor je in petto:

THE COMMON LINNETS | RATS ON RAFTS 
THE SUPER SOAKERS | FEBRUARY MOON 

Het Valkhof Festival is de plek waar je gratis en voor niets je nieuwe muzikale helden ontdekt. Op het programma staan opkomende internationale acts, landelijke talenten en het de beste bandjes uit de buurt. Daarom voegen we Rats on Rafts toe aan aan de line-up en de winnaars van de twee grote lokale talentenjachten: February Moon won De Roos van Nijmegen, en The Super Soakers zijn de winnaars van Kaf en Koren. En omdat we jullie graag verrassen, hebben we ook The Common Linnets gevraagd!  

 

En wist je dat:
-De Tuin komende editie ook een eigen programma krijgt? Hier hoor je snel meer over!
-Het artiestenvervoer van Valkhof Festival 2016 mede mogelijk gemaakt wordt door helder.nl?
-Valkhof Festival 2016 de derde editie is onder de naam Valkhof Festival?
-Valkhof Festival nog op zoek is naar enthousiaste vrijwilligers?
-Wist je dat we in Spotify 9 uur en 28 minuten aan voorpret voor je hebben klaarstaan?
-Wist je dat onze Valkhof Kapel al in 1030 is gebouwd en dat hij op een schaal van 1:25 ook in Madurodam te vinden is?

 

The Common Linnets

The Common LinnetsThe Common Linnets werd in één klap wereldberoemd na een geweldig resultaat op het Eurovisie Songfestival in 2014. De band is geïnspireerd door americana, country, folk, roots en bluegrass. Hun optreden in Stevenskerk Live! was razendsnel uitverkocht en ze zullen daarom zondagmiddag ook act de presence geven op Valkhof Festival.

Meer info

 

Rats on Rafts

Rats On Rafts WebMet hun mix van Britse wave en postpunk nemen de vier Rotterdammers van Rats on Rafts je terug naar de muzikaal ruige jaren 80. Rats On Rafts haalt inspiratie uit de muziek van bands als Stone Roses, Wild Swans en Echo & The Bunnymen maar mengt het met een totaal eigen geluid.
 
Meer info

 

The Super Soakers


Supersoakers WebThe Super Soakers maken strand-georïenteerde garagerock geïnspireerd door Parquet Courts, Meatbodies en King Gizzard & the Lizard Wizard.Ze zijn ontstaan in de koude decemberdagen van 2014 en laten sindsdien de temperaturen alleen maar oplopen. Ze speelden eerder al op Paaspop, Incubate en in het voorprogramma van Lookapony, Afterpartees & the Black Cult.


Meer info

 

February Moon


February Moon WebFebruary Moon is een indiepop/post-rock band, waar het verdriet van de frontvrouw wordt geuit in bitterzoete en troostende muziek. Die troost ervaart ze zelf ook bij de muziek waar ze inspiratie vandaan haalt, zoals Daughter, London Grammar en Ben Howard. De band won dit voorjaar de finale van de Roos van Nijmegen.

Meer info